ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Μέλος  της Π.Ο.Ε.Ε.& Υ.Τ.Ε και του Εργατ/κού Κέντρου
Τηλ:  26950 42389 - Fax: 26950 26209 Ζακύνθου -  Κιν:  6970413056 
e-mail: somatiotourismouzante1979@gmail.com
Ταχ.Δ/νσηΕυγενίδου 5

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με τη νέα Υπουργική Απόφαση η κυβέρνηση δίνει στους επιχειρηματικούς ομίλους όσα ζήτησαν και καταδικάζει τους εργαζόμενους στον Τουρισμό στην εξαθλίωση των  500-400 ευρώ, στην εκ περιτροπής εργασία και στην ανεργία. Αφήνει χωρίς εισόδημα χιλιάδες συναδέλφους. Δίχως δουλειά και χωρίς ουσιαστική προστασία για τη μεγάλη πλειοψηφία των ανέργων, το «θαύμα» του τουρισμού τα προηγούμενα χρόνια ήταν μόνο για αυτούς που θησαύρισαν από τη δουλειά μας. Το περιστατικό λιποθυμίας από την πείνα του παιδιού της εποχικής συναδελφισσας στη Ρόδο, αποδεικνύει την αμείλικτη πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου. Δεν πρέπει να αποτελέσει θέμα προβολής στα ΜΜΕ αλλά έναν ακόμη λόγο αφύπνισης της εργατικής συνείδησης. Δεν θα μείνουμε θεατές αυτής της βαρβαρότητας. Το πρόβλημα του ενός είναι πρόβλημα όλων μας.Οργανώνουμε πλέον συντονισμένα την κλιμάκωση του αγώνα μας με νέες
κινητοποιήσεις μέχρι την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας.

Σύγχρονοι σκλάβοι δεν θα γίνουμε ,θα επιβάλουμε το δίκιο μας
πληρώσαμε πολλά ,δεν θα πληρώσουμε ξανά φτάνει πια η κοροϊδία της κυβέρνησης και των εργοδοτών

Απαιτούμε  άμεσα να γίνουν δεκτά όλα τα παρακάτω αιτήματα επιβίωσης των εργαζομένωνκαι των οικογενειών τους

1. Να μπουν άμεσα όλοι οι εποχικοί εργαζόμενοι που εργαστήκαν στον επισιτισμό –τουρισμό το 2019 χωρίς όρους και προϋποθέσεις στον μηχανισμό στήριξης (αποζημίωση ειδικού σκοπού 534ε).
2. Καμία χρέωση σε ρεύμα ,νερό, τηλέφωνο, ενοίκιο,ιντερνέτ, τράπεζες, κατάργηση όλων των κατασχέσεων.
3. Απαγόρευση της κατάσχεσης του ταμείου ανεργίας και του ειδικού επιδόματος( 534ε ), γιατί υπάρχουν καταγγελίες ότι παρακρατήθηκε λόγω χρεών.
4. Στο ακέραιο εφαρμογή των Μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλείας , πραγματοποίηση  των ελέγχων.
5. Δηλώνουμε ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε με τα ψίχουλα ,ζητάμε να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων των εργαζομένων στο επισιτισμό- τουρισμό με βάση την ισχύουσα συλλογική σύμβαση εργασίας του κλάδου μας.
6. Όχι στην εκ περιτροπής εργασία, κατάργηση όλων των αντεργατικών  Π.Ν.Π
7. Καμιά δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης ,καταδικάζουμε απαράδεκτες τακτικές εκφοβισμού σε όποιον παλεύει για τα σύγχροναδικαιώματα και τις ανάγκες του. Να μην κατατεθεί στην βουλή το έκτρωμα περιορισμού των διαδηλώσεων. 
8. Με δεδομένο ότι είμαστε (6 μήνες με 800 ευρώ) στην καλύτερη των περιπτώσεων(  δηλαδή με 4 ευρώ την ημέρα ) οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση , δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Ζητάμε την καταβολή του ταμείου ανεργίας για όλο το προηγούμενο  διάστημα  που ήμασταν άνεργοι και για όσο  συνεχιστεί η ανεργία . Χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους.  Με Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ. Να καταβληθεί τώρα!!
9. Να απαγορευτούν οι απολύσεις, να ακυρωθούν όσες έγιναν.



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ 3/6/21 ΚΑΙ ΓΙΑ 10/6/21