ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Μέλος  της Π.Ο.Ε.Ε.& Υ.Τ.Ε και του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου
Ταχ.Δ/νση: Ευγενίδου 5
Τηλ:  26950 22365 - Fax: 26950 26209

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 ΣΤΗΝ Π. ΝΟΜΑΡΧΙΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Συνάδελφοι –σες, 
Στη σύσκεψη που πραγματοποίησε το Σωματείο μας χθες (13/02/2020) έγινε ένα σημαντικό βήμα στην οργάνωση τη δράση και της πάλης των εργαζομένων του κλάδου για διεκδίκηση κλαδικής τοπικής  Σύμβασης Εργασίας και αποφασίστηκε η συμμετοχή του σωματείου στην 24ωρη απεργία την Τρίτη 18 Φλεβάρη ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Συνάδελφοι - σες, 
Οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διαχρονικά και με όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους επέλεξαν να καταδικάσουν όλους τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.Κυβέρνηση και εργοδότες θέλουν να επιβαλλουν συντάξεις 300€ να δουλεύουμε μεχρι τα βαθιά γεράματα, να πληρώνουμε ακριβά στα νοσοκομεία, στα φαρμακα. Απαιτούν μειώσεις στις αποδοχές και μισθό 600€ για αυτούς που μπαίνουν  για πρώτη φορά στα ξενοδοχεία!
Η Κατάργηση της Κοινωνικής ασφάλισης μας αφορά όλουςη Συλλογική Σύμβαση , οι μισθοί μας , οι όροι που θα δουλεύουμε είναι αδιαπραγμάτευτοι!
Δεν είναι  λύση να συμβιβαστούμε, έτσι θα χάσουμε ακόμη περισσότερα. Ο δρόμος είναι να παλέψουμε οργανωμένα μέσα από τη συμμετοχή μας στα σωματεία.
Για να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας μας, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας, πρέπει να παλέψουμε κόντρα στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, κόντρα στη πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.
Διεκδικούμε:
• Εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας. Επαναφορά μισθών και δικαιωμάτων.
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, τα δουλεμπορικά – εργολαβικά συνεργεία.
• Όσοι εργαζόμενοι δουλεύουν εποχικά με ορισμένου χρόνου συμβάσεις σε ξενοδοχεία και εστιατόρια fullseason, να υπόκεινται στις διατάξεις περί εποχικών εργαζομένων, με δικαίωμα επαναπρόσληψης και χορήγηση εποχικού επιδόματος. 
• Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων και των τριών μνημονίων των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ.
• Να πληρώσουν το κράτος και επιχειρηματικοί όμιλοι. Καμία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, του μισθού του εργαζόμενου που πηγαίνει για τη σύνταξη και την Υγεία και απαλλαγή της μεγαλοεργοδοσίας.
• Να επανέλθουν οι ειδικότητες του Μάγειρα και της καμαριέρας , του Σερβιτόρου στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. 

Από τη Διοίκηση

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ 3/6/21 ΚΑΙ ΓΙΑ 10/6/21