ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Μέλος  της Π.Ο.Ε.Ε.& Υ.Τ.Ε και του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου
Ταχ.Δ/νση: Ευγενίδου 5
Τηλ:  26950 22365 - Fax: 26950 26209 
Ζάκυνθος 15/1/2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ζακύνθου πραγματοποίησε σήμερα (15/1/2020) παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του Ο.Α.Ε.Δ. απαιτώντας να στελεχωθεί, τώρα ο τοπικός Ο.Α.Ε.Δ. με μόνιμο και επαρκές προσωπικό έτσι ώστε να σταματήσει η συνεχόμενη ταλαιπωρία των ανέργων και να πληρωθούν άμεσα.
Λόγω της υποστελέχωσης του Οργανισμού χιλιάδες άνεργοι συνάδελφοι μας πέρασαν την περίοδο των εορτών  χωρίς να τους καταβληθεί το Επίδομα Ανεργίας που δικαιούνταν. Ενώ, ακόμα μέχρι και σήμερα, στους μισούς από αυτούς δεν έχουν ελεγχθεί οι φάκελοί τους, παρόλη την φιλότιμη προσπάθεια των υπαλλήλων του τοπικού Ο.Α.Ε.Δ. αλλά και των άλλων νομών που βοήθησαν.
Τα ψίχουλα του Επιδόματος Ανεργίας και η διάρκεια καταβολής του, δεν καλύπτουν τις ανάγκες της αξιοπρεπούς διαβίωσης του ανέργου και της οικογένειας του, καθώς και αποκλείονται άνεργοι από το Ταμείο γιατί δεν πληρούν προϋποθέσεις που δεν συμβαδίζουν με τις ανάγκες του ανέργου. 
Για αυτά δεν είπε λέξη ο Βουλευτής Ζακύνθου αφού «ενδιαφέρθηκε» για τους ανέργους του νησιού. Δεν είπε λέξη για την επαναφορά της διάρκειας καταβολής του ταμείου ανεργίας στους 6 μήνες και για τη μόνιμη στελέχωση του Ο.Α.Ε.Δ. Κρατά σιγή ιχθύος για την καταπάτηση της κλαδικής Σ.Σ.Ε. των ξενοδοχοϋπαλλήλων από τους ξενοδόχους.
Ξεχνάει ακόμα ότι ο σημερινός υπουργός εργασίας (σε προηγούμενη κυβέρνηση) μείωσε τους μήνες καταβολής του Επιδόματος Ανεργίας για τους εποχιακά απασχολούμενους από έξι σε τρεις μήνες με σκοπό την πλήρη κατάργηση του. Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, βάζει τις βάσεις για διάλυση των κλαδικών Σ.Σ.Ε. και διαλύει το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.
Μόνο ο αγώνας των εργαζομένων μπορεί να βάλει φραγμό στα σχέδια των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από «σωτήρες», οργανώνονται στα ταξικά σωματεία τους, διεκδικώντας αιτήματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 
Άμεση πληρωμή των δικαιούχων του Επιδόματος Ανεργίας.
Να σταματήσει το αίσχος με τις ουρές και την ταλαιπωρία των ανέργων.
Άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό που θα καλύπτει τις πάγιες και διαρκές ανάγκες του τοπικού Ο.Α.Ε.Δ.
Επαναφορά της διάρκειας της επιδότησης του Ταμείου Ανεργίας στους 6 μήνες.
Αύξηση του Επιδόματος Ανεργίας στα 600 ευρώ μηνιαίως.
Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος.

Από τη Διοίκηση

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ 3/6/21 ΚΑΙ ΓΙΑ 10/6/21